Veelgestelde vragen

1) Hoe snel worden de banden geleverd?
2) Hoe vindt de aflevering plaats?
3) Hoe weet ik de maat van de band?
4) Hoe weet ik welke band ik moet kiezen?
5) Hoe weet ik welke montagepartner ik moet kiezen?
6) Hoe werkt de betaling?
7) Is het verstandig om te kiezen voor winterbanden?
8) Kan ik bij Bandenwinkel.nl ook terecht voor stalen- of aluminium velgen?
9) Kan ik bij een montagepartner ook voor andere zaken terecht?
10) Komen er nog kosten op de vermelde prijzen?
11) Onder welke voorwaarden kan ik de autobanden terugsturen?
12) Waar kan ik met mijn vragen, opmerkingen of klachten terecht?
13) Waarom moet ik juist bij Bandenwinkel.nl kopen?
14) Waarom zijn de prijzen zo laag?
15) Wat als er verkeerd geleverd wordt?
16) Wat als ik een klacht heb over de band?
17) Wat doe ik met mijn oude autobanden?
18) Wat zijn de sterke punten van Bandenwinkel.nl?
19) Zijn winterbanden duur?

1) Hoe snel worden de banden geleverd?
Bandenwinkel.nl streeft ernaar alle banden binnen 3-7 werkdagen bij de door u geselecteerde montagepartner af te leveren.

2) Hoe vindt de aflevering plaats?
Deze vindt plaats bij de door u geselecteerde montagepartner. U wordt door de montagepartner direct gebeld als de banden bij hun binnen zijn.

3) Hoe weet ik de maat van de band?
De bandenmaat vindt u onder meer op de buitenkant van uw huidige banden. Op deze site kunt u daarover uitleg vinden. Vaak vindt u hierover ook informatie in het instructieboekje van uw auto. Klik hier voor uitleg over wat er op een autoband staat. De bandenmaat heeft u nodig omdat daarmee Bandenwinkel.nl automatisch kan bepalen welke voordelige banden voor uw auto geschikt zijn.

4) Hoe weet ik welke band ik moet kiezen?
Bij alle banden staat een korte uitleg. Bandenwinkel.nl verkoopt uitsluitend kwalitatief goede banden. Desondanks is er natuurlijk wel verschil in kwaliteit en prijs. Maar ook zaken als slijtage en uw eigen rijgedrag zijn zaken waar u rekening mee moet houden. Het is verstandig dat u vooraf bepaalt hoeveel u ongeveer aan de banden wilt uitgeven, zodat u een beeld heeft van de kosten.
 
5) Hoe weet ik welke montagepartner ik moet kiezen?
Door gebruik te maken van onze digitale assistent kunt u aangeven op basis van welke criteria u wilt zoeken. Dat kan eenvoudig op postcode, zodat u gemakkelijk in contact komt met een montagepartner bij u in de buurt. De prijzen lopen niet erg uiteen. Alle door Bandenwinkel.nl geselecteerde partners zijn uitstekend in staat uw banden te monteren. Door ons uitgebreide netwerk van montagepartners is er vrijwel altijd een plaats bij u in de buurt waar u terecht kunt. U geeft aan waar u de banden afgeleverd wilt hebben. Wij zorgen er voor dat uw banden snel op de gewenste plaats van bestemming zijn. U betaalt aan ons de banden. De kosten voor de montage voldoet u ter plaatse.
 
6) Hoe werkt de betaling?
U betaalt alleen de banden aan Bandenwinkel.nl. Dat gebeurt altijd vooraf en kan op verschillende manieren. U kiest voor de betaalwijze. Wij adviseren u zo veel mogelijk gebruik te maken van I-Deal. Dat is de snelste en meest betrouwbare betaalwijze. U kunt ook kiezen voor betaling per creditcard, maar in dat geval betaalt u 3% extra kosten. Vandaar ons nadrukkelijke advies om voor I-Deal te kiezen. U heeft dan de banden zo snel mogelijk op de door u aangegeven plaats. Alle vermelde bedragen op deze site zijn inclusief BTW, transport en verwijderingsbijdrage. Na betaling ontvangt u van ons een bevestiging inclusief afleverplaats en de geplande datum. Bewaar deze bevestiging goed. Mocht u vragen hebben dan is het gemakkelijk als u de bevestiging bij de hand houdt.
 
7) Is het verstandig om te kiezen voor winterbanden?
Absoluut. In de herfst en de winter is de weg altijd minder betrouwbaar dan bij warm weer. Of het nu gaat om sneeuw, ijzel of gewoon een nat wegdek, de grip is altijd minder dan gedurende de lente en de zomer met over het algemeen hogere temperaturen. Dankzij de specifieke eigenschappen van de winterband, die het water onder de band afvoert, vermindert een winterband de risico's van aquaplaning. Een winterband heeft een veel betere grip en goede rijeigenschappen, dankzij het speciale profiel. Het profiel van een winterband heeft namelijk veel meer lamellen dan een zomerband, zodat hij meer grip heeft. Een winterband heeft een bijzondere rubbersamenstelling in de meeste gevallen, met silica, dat zich aanpast aan de lagere temperaturen en zorgt voor een groter remvermogen. Wie geeft om de veiligheid van de bestuurder en de passagiers doet er verstandig aan om te kiezen voor winterbanden.
 
8) Kan ik bij Bandenwinkel.nl ook terecht voor stalen- of aluminium velgen?
Neen, wij zijn volledig gespecialiseerd in banden. Daarom kunnen we u ook zulke scherpe prijzen aanbieden.
 
9) Kan ik bij een montagepartner ook voor andere zaken terecht?
Montagepartners van Bandenwinkel.nl zijn betrouwbare bedrijven die u ook op andere vlakken van dienst kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan APK en uitlaatservice. Elders op deze site vindt u daar meer informatie over.

10) Komen er nog kosten op de vermelde prijzen?
Alle prijzen die op onze site worden vermeld, zijn inclusief BTW, vervoerskosten en verwijderingsbijdrage binnen Nederland.

11) Onder welke voorwaarden kan ik de autobanden terugsturen?
Wij doen er alles aan om uw bestelling zorgvuldig en tijdig te leveren. Toch kan het zijn dat u niet tevreden bent met het ontvangen product.

Daarom is het goed om te weten dat u uw bestelling altijd binnen 14 dagen na ontvangst aan ons kunt retourneren.
Wilt u gebruik maken van deze regeling? Stuur dan een email naar : vraag@bandenwinkel.nl met daarin uw bestelgegevens, uw gegevens en uw bankrekeningnummer.
Zodra we de producten terugontvangen wordt uw betaling teruggestort. Alleen de kosten voor het terugsturen komen voor uw rekening.

Let op: terugbetaling kan alleen plaatsvinden als de banden niet gemonteerd zijn geweest noch dat er pogingen tot montage hebben plaatsgevonden.

12) Waar kan ik met mijn vragen, opmerkingen of klachten terecht?
Uw e-mail is van harte welkom op vragen@bandenwinkel.nl

13) Waarom moet ik juist bij Bandenwinkel.nl kopen?
U bent op zoek naar voordelige autobanden van goede kwaliteit in de categorieën topklasse, middenklasse of budgetklasse, die snel geleverd worden. Dan bent u bij ons aan het goede adres. Bandenwinkel.nl is voordelig, betrouwbaar en snel. Bij ons heeft u ruime keuze uit kwalitatief goede autobanden.

14) Waarom zijn de prijzen zo laag?
Door het scherp kunnen inkopen van grote volumes, het niet hebben van een winkelruimte met veel opslag en zo min mogelijk personeel zijn wij in staat zeer voordelige prijzen te bieden.

15) Wat als er verkeerd geleverd wordt?
Mocht er onverhoopt door Bandenwinkel.nl verkeerd geleverd worden dan dient Bandenwinkel.nl zo snel mogelijk op de hoogte te worden gesteld. Uiteraard ruilen we de banden op kosten van Bandenwinkel.nl per direct om. Ons systeem is gelukkig zo ingericht dat verkeerde leveringen tot een minimum beperkt blijven. Een correcte levering in één keer is en blijft ons uitgangspunt. In het geval de klant een verkeerde band heeft besteld, wordt er tegen een kleine meerprijs voor gezorgd dat de klant alsnog de juiste banden krijgt.

16) Wat als ik een klacht heb over de band?
Bandenwinkel.nl garandeert een constante kwaliteit van de geleverde banden. Bij constatering van onregelmatigheden aan de kwaliteit van het geleverde product dient Bandenwinkel.nl direct per email op de hoogte te worden gesteld. Dit kan door een email te sturen naar vraag@bandenwinkel.nl . Vermeld in uw email uw bestelnummer en de aard van de klacht. U krijgt binnen 14 dagen een antwoord op uw klacht/vraag. Indien de klacht terecht is, zal Bandenwinkel.nl zowel voor de klant als voor de montagepartner kosteloos omruilen. Indien we geen passende band om kunnen ruilen zal het volledige bedrag terugbetaald worden.
Mocht u ontevreden zijn over de afwikkeling van uw klacht dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie van de Thuiswinkelorganisatie. Kijk voor meer info op : http://www.thuiswinkel.org/consumenten/thuiswinkel_waarborg.html
Eventuele klachten betreffende montage dienen door de montagepartner te worden behandeld en opgelost.

17) Wat doe ik met mijn oude autobanden?
Die kunt u gratis achterlaten bij de montagepartner. U betaalt namelijk bij aankoop al voor de verwijderingsbijdrage. Bij Bandenwinkel.nl hebben we dat allemaal goed voor u geregeld. Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van het gemeentelijk depot. Dit kan voor maximaal 5 banden (4 banden en een reservewiel).

18) Wat zijn de sterke punten van Bandenwinkel.nl?
Wij staan voor snelle service, betrouwbaarheid én bovenal een scherpe prijs. Daar mag u ons altijd op aanspreken. Bandenwinkel.nl is dé webshop voor de voordelige aankoop van uw autobanden. Gemakkelijk kiezen vanachter de computer, 365 dagen per jaar 24 uur per dag. Door ons geavanceerde zoeksysteem kunt u op verschillende manieren zoeken en vergelijken.

19) Zijn winterbanden duur?
De prijzen van zomer- en winterbanden ontlopen elkaar niet zo veel. U moet wel een extra set banden aanschaffen, maar omdat u een aantal maanden geen gebruik maakt van uw zomerbanden, gaan uw banden langer mee. De extra kosten zitten hem dan alleen in de (de)montages per seizoen. U doet er ook veel langer mee. En bovendien, en dat is het belangrijkste, kiest u daarmee voor de meest veilige oplossing.